به گزارش خبرنگار مهر، محمد رئیس زاده، روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، در نشست خبری که در سالن کنفرانس سازمان نظام پزشکی برگزار شد، گفت: هرچقدر سلامت روحی و روانی جامعه خوب باشد، سلامت مردم بیشتر تأمین خواهد شد.
وی در ابتدا در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا پزشک خانواده شهری موفق خواهد شد یا خیر، افزود: پزشک خانواده لازم است و شکی نیست، اما اگر به طور کامل اجرایی نشود؛ آسیب زا خواهد بود.
رئیس زاده ادامه داد: اشکال اول به این برنامه این است که مراقب سلامت را در خط اول برنامه قرار دادهاند، در حالی که اسم برنامه، پزشک خانواده است.
وی افزود: اجرای موفق برنامه پزشکی خانواده، نیازمند نیروی انسانی کافی، منابع مالی و…، است و من هنوز نسخه جامع و کامل از این برنامه را ندیدهام.
رئیس زاده در خصوص مهاجرت جامعه پزشکی گفت: مطالعات نشان میدهد که دنیا تا سال ۲۰۳۰ با کمبود ۱۸ میلیون نفر نیروی متخصص مواجه خواهد شد و از همین رو، کشورها در صدد جذب نیروهای متخصص سایر کشورها هستند.
وی افزود: نگرانی ما از مهاجرت نیست، بلکه ما نگران از قسمت از مهاجرتها هستیم که خودمان باعث میشویم او مجبور شود مهاجرت کند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران تاکید کرد: شأن و کرامت جامعه پزشکی باید حفظ شود، زیرا مسئول سلامت مردم هستند و نمیتوان با حرفه دیگری مقایسه کرد.
وی افزود: متأسفانه در چند سال اخیر شاهد تخریب جامعه پزشکی هستیم، در حالی که شکستن شأن جامعه پزشکی به نفع هیچکس نیست.
رئیس زاده ادامه داد: نظام پزشکی وظیفهای در برخورد با فرارهای مالیاتی ندارد.
وی افزود: ما طرفدار فرار مالیاتی جامعه پزشکی نیستیم و معتقدیم، جامعه پزشکی در پرداخت مالیات، از خیلی از صنوف بهتر عمل کرده است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران تاکید کرد: پشت پرده موضوع فرار مالیاتی جامعه پزشکی، تخریب این قشر است و همه میدانیم چرا علیه جامعه پزشکی، هجمه صورت میگیرد.
رضا لاری پور مدیرکل حوزه ریاست سازمان نظام پزشکی، در ابتدای نشست خبری، گفت: سهم سلامت از GDP باید افزایش پیدا کند تا اوضاع سلامت جامعه بهبود یابد.
وی افزود: متأسفانه این سهم هنوز زیر ۴.۵ درصد است.
لاری پور، خواستار توجه رسانهها به موضوع سواد سلامت جامعه شد و گفت: ارتقای سواد سلامت جامعه، میتواند ما را در رسیدن به اهداف سند بالادستی سلامت کمک کند.
وی با اشاره به افزایش میانگین سنی پزشکانی که مهاجرت میکنند، افزود: در چند سال گذشته میانگین سنی پزشکانی که از کشور خارج میشدند، زیر ۳۵ سال بوده که این میانگین افزایش پیدا کرده است. این تغییر به معنای آن است که بسیاری از پزشکانی که در داخل کشور ثبات کاری داشتند به دلیل اختلال در این ثبات یا نداشتن رتبه و موقعیتی که استحقاق آن را در داخل کشور داشتهاند به سمت کشورهای دیگر کشیده شده یا دیگر کشورها موقعیتهایی برای آنها ایجاد کردهاند که در آنجا مشغول کار شوند.
نظر شما